• ТРЗ и ЛС

  Трудов договор, Граждански договор, ДУК, Допълнително споразумение, Други договор, Назначаване, Освобождаване, Заплати, Осигуровки, Отпуски, Болнични, Майчинство, Декларация 1 и 6, УП1, УП2 и УП3, Сомоосигуряващи се, Консултации...
  +Виж още
 • Данъци

  Данъчни декларации на физически лица, Сметки за изплатени суми, Служебни бележки по чл.45, Справки по чл.73, Договор за неам, Консултации...
  +Виж още
 • Полезно

  Декларации по по чл.348, ал.2, ал.3 от КТ за трудова книжка, Декларация съгласие лични данни, Договор за наем, Трудов договор, Допълнително споразумение към Трудов договор, Договор за управление, Договор за счетовоно-консултантски услуги, Молби за назначаване, отпуска, обезщетени, напускане и други...
  +Виж още
 • 1
 • 2
 • 3
 • Новини
 • Популярно
 • Актуално
 • Свържете се с нас
EU-HR

Развитие на човешките ресурси

ЕК одобри Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ до 2020 г.

Средствата ще се използват за увеличаване на заетостта и социално приобщаване на хората.

 
HumanResources

HR мениджърите у нас

Над 50% от HR мениджърите у нас не планират да наемат нови служители.

Най-ангажирани към работодателя са служителите от фармацевтичната индустрията, следвани от ИТ сектора.

 
phone

ДЖИ ЕНД КЕЙ КОНСУЛТ

София 1000

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Мобилен: 0884945666

 

 

За нас

logo-green-1GandKconsul.com извършва финансово-счетоводни и консултантски дейности: ТРЗ, ДАНЪЦИ, ДДС, ЗБУТ и ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИИ...
Прочети още за нас +

G and K CONSULT

HumanResourcesЕдва 4% от мениджърите по човешки ресурси планират намаление на персонала в следващите няколко години, задържане на настоящия брой служители предвиждат 54%, а постепенно увеличаване на персонала – 42%. Това показва годишното проучване на консултантската компания Аон България, съобщават от там.

В проучването през 2014 година се включени общо 56 компании от 12 индустрии. Близо 14 500 служители са споделили мнението си за своя работодател и 456 топ мениджъри са оценили компаниите, които управляват.

Половината от участващите компании попадат в категория "средни" с между 250 и 1000 служители на пълен работен ден, следвани от категория малки компании (38%) с до 250 служители и големи компании (12%) с повече от 1000 служители.
Нивото на ангажираност на служителите е обратно пропорционално на големината на компаниите, в които работят, сочат резултатите от 2014 година. При малките компании средното ниво на ангажираност е 66%, при средните то е 64%, а при големите – 44%.

Най-ангажирани са служителите от фармацевтичната индустрията, следвани от ИТ сектора и производствения сектор. Повече от половината служители в тези компании говорят положително за своя работодател, искат да продължат да работят при него в дългосрочен план и влагат много повече допълнителни усилия в работата си всеки ден, което допринася за бизнес успеха, отчита проучването.

Служителите от 25 до 29 години в България са с най-ниската ангажираност (52%), на фона на останалите възрастови групи. Най-ниско оценени са факторите заплащане и признанието, което получават от своя работодател.
Оказва се обаче, че всеки втори служител у нас не е запознат с възможностите, които има по отношение на кариерното си развитие и израстване в компанията, в която работи.

Неудовлетвореността от заплащането е свързано с несъответствието с приноса на служителите в компанията – само 46% от изследваните служители са съгласни, че заплащането, което получават, съответства на приноса им в компанията.

Според всеки втори служител допълнителните придобивки, които работодателят му предоставя, не съответстват на нуждите му, показва проучването.